El-Bimbo avautuu

Tervetuloa! Tervemenoa! El-Moi vaan kaikille. Olen El-Mo El-O, tämän virityksen käymäläpäällikkö. Vihreitä ämpäreitä on tuolla vasemmalla ja karrelle poltettua, ilmaista B-luokan grillimakkaraa tarjoillaan tuosta kojusta oikealla. Aivan hiekka-aavikon kokoisen parkkialueen perällä on El-Alamein -kaljateltta, jossa kuivakurkkuisimpia janottajuovia lehdistön edustajia viihdyttää koko kansan rakastama turpea listalaulaja Marjo Dung. Ding-dong. 

Suoraan takanani on sisäänkäynti aivan uuden konseptin erikoismyymälään. Ovet avautuvat muutaman hetkosen kuluttua, joten en aio hermostuttaa teitä, sensaationhimokkaat tiedotusvälineiden hyeenat, sen pitempään. Puheeni on, paitsi kärpästen surinaa, vain johdanto todella poikkeukselliseen tuotevalikoimaamme. Hellu-rei. 

Myymme melkein mitä tahansa helvetin ja taivaan välillä. Valikoimamme saattaa äkkiseltään tuntua sekavalta, jopa oudolta. Joo joo. Tuo tunne pyyhkiytyy juuri nyt pois, kun lausun tämän taikasanan: digisähkö. Nii-ih, ihan kaikkia tuotteitamme yhdistää tuo yksi asia, ne ovat sähkökäyttöisiä digitaalisia härpäkkeitä. Osa tuotteista saattaa tuntua teistä monista liiankin tutuilta, mutta voin vakuuttaa, että se on vain pintakuohaa. Pinnan alla on jotain, joka saanee teidät hihkumaan riemusta. Kas niin, ovet avataan. Seuratkaa perässäni. Hoplaa. 

Aloitamme kierroksen näistä tavanomaisilta vaikuttavista tuotteista. Tällä osastolla on laaja valikoima kaikkea vaivattomaan liikkumiseen tarvittavaa sähkövempelettä: on autoja, moottoripyöriä, skoottereita, mopoja, moottorikelkkoja, veneitä ja tietenkin niitä vesijettejä. Tällaisten sähköisten kulkuneuvojen suurin puute miehisten miesten ja naisisten naisten mielestä on niiden kovin, kovin, kovin hiljainen moottoriääni. Riti-rati-rallaa. 

Tähän olemme kehittäneet todella railakkaan ratkaisun. Inhovaatio-osastomme audioinsinööri demoaa soluutiotamme aivan tuossa Tokiossa. Kehotan teitä ottamaan tuosta laarista kuulosuojaimet tai ainakin työntämään likaiset sormenne vahaisiin korviinne. Kaikkiin näihin mallikappaleisiin on nimittäin asennettu voimakastehoinen, ulospäin suunnattu El-Melu kaiutinjärjestelmä. Noh-nih. 

Kuunnelkaa! Mahtava möykkä, eikö totta? Se oli Porsche 911, hieman viritettynä. Mutta ei tässä vielä kaikki. Vain yhdellä sormen hipaisulla tämä hiljaa inisevä sähkökottero jyrisee kuin 12-pyttyinen Ferrari, noin, tai ärjyy kuin kahdeksansylinterinen Mustang, näin. Miten haluatte, kuten kaluatte. 

Äänentaso on synkronoitu kaasupolkimen liikutteluun, joten tänään tämän sirisevän kauppakassin omistaja voi elää automobiiliunelmaansa vaikkapa ajaessaan lähimarkettiin tarjousvessapaperia ostamaan. Jaa jaa. Sama pätee tietysti kaikkiin näihin kulkuneuvoihin. Sähköllä kulkevat, vienosti suhisevat kaksipyöräiset muuttuvat äänenvaimentimensa kadottaneiksi Harley-Davidsoneiksi. Kainosti kihisevät veneet muuntuvat torpedoveneiksi täydessä syöksyssä kohti vihulaista. Sellaista, tällaista. 

Kulkupelejä on ollut ilman moottoreita. Oli, olé. Sähköpolkupyörä on jo nyt aivan passé. Mutta mitä sanotte sähkörollaattorista tai sähkösuksista? El-Rollo antaa vauhtia vanhuksen viimeisiin vuosiin. El-Skimba -sähkösuksissa on pohjissa telaketjut, joten: ei enää hikisiä ylämäkiä. El-Popo -sähkökenkiä on arkeen ja juhlaan. Ai mitä ne tekevät? Ne nostavat jalat voimakkailla jousilla ylös. Askellus on erinomaisen kimmoisa, sanoisinko. Alastulon hoitaa tietenkin maan vetovoima. El-Sportto -lenkkareilla loikkii 20 kilometrin lenkin kuin tyhjää vain. Huh-hah-hei. 

Pystymelontahan supisee näinä päivinä ja öinä jokaisen huulilla. Mutta onhan siinä vallan hirveä työ liikuttaa painavaa lautaa hankalalla melalla. El-Suppo -laudoissa on pieni mutta tehokas turbiinimoottori piilotettuna laudan pohjaan. Näillä voi kisailla vesijetin kanssa tasapäisesti. Voi, voi. Myös El-Turbo -kanootteihin ja -kajakkeihin on asennettu, ei yhtä, vaan kaksi voimakastehoista suihkuturbiinimoottoria. Vesisuihkupropulsio kiidättää nämä muinaisvenhot ohi onnettomana sihisevän vesijetin kuin siivillä. Sillä lailla, tällä lailla. 

Kuntosaleilu on nytten poppi ja musti, mutta kuka jaksaa niitä loputtomia jalka-, selkä- ja vatsapäiviä rehkiä? Ei kukaan! Ei hätää! Meillä on tarjolla sähköavusteinen El-Gymmi -kuntosalivarustelu. Miltä tuntuisi työntää 250 kiloa penkiltä tai runtata 300 vatsaliikettä? Sanon: ei miltään, sillä näillä painoilla, punnuksilla ja muilla inkvisitiohärveleillä rienatessa sähkö hoitaa hommat. Juu, juu, juustossa löytyy. 

Siis jatkamme kodinkoneosastollemme, joka ei tokkiinsa tarjoa metelöiviä laitteita. Näissä hilavitkuttimissa on toisenlainen eetos. El-Sitsi -sähkötuoli ei teloita epämiellyttäviä sukulaisia vaan mukauttaa istuinosan miellyttäväksi leväperäisimmällekin inhokkitädille, lämmön sopivaksi huonelämpötilan mukaan ja siirtyy eteen- ja taaksepäin yhdellä hipaisulla. Viuh-vauh. 

El-Frigo -jääkaappipakastin tilaa oluet, pitsat ja kapanossit suoraan lähimarketista. El-Visio -viihdekeskus aistii passiivirannekkeen välityksellä sohvaperunan mielentilan ja surffailee kymmenillä kanavilla etsien turruttavaa tuijotettavaa mielialan ailahteluiden mukaan. Jos flegmaattinen potaatti nukahtaa kesken amerikkalaisen realityviihteen, El-Visio sulkee itsensä ja antaa komennon El-Lepo -vuodesohvalle vääntäytyä vuoteeksi. El-Lepo taasen harjaa kuorsaavan bataatin hampaat ja peittelee tämän El-Daun untavapeitteellä. Näin ikään, noin ikään. 

Kloaakkipuolella olemme kehittäneet huomaamattomia ratkaisuja erinäisiin kiusallisiin pulmiin. El-Cacci -vessanpönttö vapauttaa teidät sekä käsienpesun vaivasta että ikuisesta häpeästä. Kun pyllähdätte tämän pöntön hellään huomaan, kakki käy kuin tanssi vain. Kyll, kyll. Jo ensi kosketuksesta El-Cacci muuntaa istuimen aukon sopivaksi vaikka juuri sille leväperäiselle tädille, huuhtelee tuotokseen nähden sopivalla vesimäärällä ”ne” pois, pesee pyllynne, puhaltaa sen kuivaksi ja harjaa itsensä lopuksi puhtaaksi niistä paheksuttavista vauhtiraidoista. Mutta ei tässä vielä kaikki. El-Cacci peittää ikävät ääntelyt niiden volyymia mukailevalla musiikilla: isoon hätään vaikkapa Valkyyrioiden ratsastus ja pieneen Kimalaisen lento. Nämä vain esimerkinomaisesti; musiikin voitte tietenkin itse valita suoranaisesti suoraan suoratoistosta. Pimpeli-pom. 

Kuten sanoin, tämä on vain höyhenenkevyt pintaraapaisu. Ainoastaan mielikuvituksen puute on rajana El-Bimbon tuotteille. Mutta nyt, hyvät medianaiset ja -herrat, siihen mitä olette niin kärsimättömästi odottaneet. Digitaalinen El-Brunch -menyy venyy tietysti sähköisesti. Tarjoilun hoitaa ylimielinen El-Garçon tarjoilurobotti hutiloiden ja kiireellä, tippiä kovaäänisesti vaatien. Bumtsi-bum. 

Tuo ranteeseenne ovella liistrattu El-Press lehdistöranneke onkin itse asiassa mikrosirulla toimiva, anturin avulla älykkyyttä mittaava laite, El-Viksu. Vain älykkäimmät teistä saavat sekä ilmaisen lounaan että ilmaista viinaa, sillä niin kuin sanotaan: ”Ilmaista lounasta ei ole” ja ”Viina on viisasten juoma”. Hetkinen. Korvanappiini tulee viesti. Heps-kukkuu. 

”Ai, siis mitä? Vai niinhä. No, ei voi mitään. Selvä. Loppu.” Hop-lop. 

Nyt onkin käynyt sillä tavalla, ettei kukaan teistä ole saavuttanut Mensan asettamaa älykkään henkilön raja-arvoa. Hus, hus! Takaisin sinne kaljatelttaan, niin kuin olisitte jo. Hili-pati-pippan. 

El-Alamein kaljateltta
Kuva: Auckland Libraries

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *